Δραστηριότητες



Καλώς ήρθατε λοιπόν στο χωριό μας...!

Δεν σας μαγεύει ένας περίπατος στη φύση μακριά από κάθε ίχνος "πόλης" και στρες;

Εδώ είσαστε!

Aκολουθήστε μία από τις κατηφόρες του χωριού και ξεχυθείτε στους αγρούς. Αν διαθέτετε αυτοκίνητο τύπου 4Χ4 ή μηχανή, θα βοηθήσει, διότι πρόκειται για off road διαδρομές και χωμάτινους δρόμους. Αν πάλι οι περίπατοι είναι για εσάς τρόπος ζωής ακόμη καλύτερα!

Με μία σακούλα στο χέρι και ένα μαχαίρι θα μαζέψετε μόνοι σας τα χόρτα για το μεσημεριανό τραπέζι, το έχετε επιχειρήσει ποτέ; Πρωτόγνωρη εμπειρία! Μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτους περιπάτους και να επισκεφτείτε μια από τις στάνες που βρίσκονται διασκορπισμένες γύρω από το χωριό, διότι πολλοί συγχωριανοί ασχολούνται όχι μόνο με την γεωργία αλλά και με την κτηνοτροφία.

Αν πάλι δεν είστε παιδιά της φύσης ,που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνετε ερχόμενοι στα μέρη μας, έχω πολλές λύσεις και για εσάς.....ζούμε Λακωνία!

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μονεμβασιά, μόλις 10χλμ και φτάσατε!
Ο χαρακτηριστικός και επιβλητικός βράχος κρύβει τόσα πολλά…
Η καστροπολιτεία που είναι καλά φυλαγμένη πίσω από τα τείχη, στην δυτική πλευρά του βράχου, αλλά και η παλιά πόλη στην κορυφή του βράχου, ατενίζουν αγέρωχες  το πέλαγος και είναι εκεί για να σας μαγέψουν. Μην παραλείψετε κανένα καλντερίμι ,σε κάθε σημείο της διαδρομής τους θα ανακαλύψετε και μία έκπληξη. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την επίσκεψη σας και με μια βόλτα στην πάνω πόλη. Ίσως κουραστείτε αλλά σίγουρα θα ανταμειφθείτε.
Αφού περιπλανηθείτε νομίζω πως είναι ώρα για καφέ ή φαγητό, μέσα ή έξω από τα τείχη. 

Θα έρθετε καλοκαίρι; Τότε οι καταγάλανες παραλίες σας περιμένουν, πριν, αλλά και μετά την Μονεμβασιά. Και φυσικά μην ξεχάσετε φεύγοντας να πάρετε αμυγδαλωτά, είναι πασίγνωστα και πεντανόστιμα!

Και αν είστε από αυτούς που δύσκολα εντυπωσιάζεστε....το λιμάνι του Γέρακα όχι απλά θα φροντίσει γι΄αυτό, αλλά θα σας μαγέψει με τη φυσικότητα και την ομορφιά του. Γύρω στα 25χλμ από την Αγγελώνα, ένα φυσικό φιόρδ θα σας κάνει να ξεχάσετε που βρίσκεστε και να αφήσετε στην άκρη καθετί που σας απασχολεί. Αφεθείτε στην παρθένα του ομορφιά, κάντε τις βουτιές σας, φάτε ολόφρεσκα ψάρια σ'ένα από τα ταβερνάκια, πιείτε το ούζο ή τον καφέ σας και ονειρευτείτε την στιγμή που με δικό σας σκάφος θα διεισδύσετε  σ΄αυτόν τον κόλπο....ποτέ μην λέτε ποτέ!

Συνεχίζοντας τη διαδρομή σας, πάντα με αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφτείτε και την Νεάπολη απ΄ όπου σας δίνεται η δυνατότητα να μεταβείτε στην Ελαφόνησο (με καραβάκι 10΄ απόσταση) ή στα Κύθηρα (1 ώρα και 15΄) !

Όχι, δεν τελειώσαμε!


Πάμε τώρα από την άλλη πλευρά. Μόλις 40χλμ από εμάς το Γύθειο και η Μανιάτικη κουλτούρα είναι εκεί για εσάς. Αν ξεκινήσετε για εκεί καλό θα ήταν να κάνετε μια ολοήμερη εκδρομή καθώς θα έχετε πολλά να δείτε, νησάκι Κρανάη όπου ο Πάρης πήγε την ωραία Ελένη μετά την αρπαγή της,μέσα Μάνη, Αρεόπολη, Πύργος Δυρού ,σπήλαια Δυρού, Κότρωνας, Γερολιμένας.
Αν πάλι προτιμάτε το βουνό πιο πολύ από τη θάλασσα μπορείτε να μεταβείτε Σπάρτη. Γύρω στα 80χλμ μακριά η γνωστή από αρχαιοτάτων αυτή πόλη σας περιμένει να σας δώσει κάτι από την ηρωική της αύρα. Λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης, στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου βρίσκεται η μεσαιωνική καστροπολιτεια του Μυστρά. Μην παραλέιψετε μια επίσκεψη εκεί, θα σας εντυπωσιάσει...


Πήρατε μια γεύση για το τι σας περιμένει; Πριν βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο σας για οπουδήποτε, πιείτε ένα καφεδάκι στα καφενεία ,στην πλατεία του χωριού και ρωτήστε όποιον θέλετε για οτιδήποτε απορίες έχετε.  Όλοι θα είναι πρόθυμοι να σας απαντήσουν!

Φυσικά, όταν ο ήλιος φτάνει στη δύση του και έρχεται η ώρα της επιστροφής, πεντανόστιμοι μεζέδες θα σας περιμένουν στην ταβέρνα του χωριού ,μην πάτε αλλού. Και αν πεινάτε πολύ, μ' ένα τηλεφώνημα θα σας περιμένουν όλα αχνιστά!



Καλό δρόμο σας ευχόμαστε και μην ξεχνάτε...φοράμε πάντα ζώνη ή κράνος και δεν τρέχουμε,
 δεν είναι τίποτα πιο επείγον από την δική σας ζωή...

Καλή Αντάμωση!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου