Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/4 του ποτηριού κονιάκ
- 1/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- 1.Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το λάδι με την ζάχαρη.2.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- 3.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
- 4.Μόλις η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας τη χωρίζουμε στα τέσσερα και την κάνουμε μπαστούνια.
- (Για να γεμίσω τη λαμαρίνα έκανα τη διπλάσια δόση από την αναγραφόμενη.)
- 5.Κυλάμε κάθε μπαστούνι στο σουσάμι και το πατάμε ελαφρά με τον πλαστή να έχει περίπου 2 εκ. πάχος.6.Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170° αέρα με αντιστάσεις.
- 7.Τα βγάζουμε από τον φούρνο,τα χωρίζουμε και τα γυρίζουμε στο πλάι.
- 8.Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου